Nyheder

De visuelle nyheder · uge 23/14

8. juni 2014

pingpris

De visuelle nyheder udkommer lidt sent i dag, men det er fordi, jeg stod sent op. I går var der nemlig PingPrisen i Vega, danske tegneseriers prisuddeling. Det var med kulturminister, tegneserienørder, fadøl og hyggesnak til langt ud på natten. Hvis du er til tegneserier skulle du i det hele tage følge Copenhagen Comics, som er skøn tegneseriefestival, der finder sted 2015. (Disclaimer: Jeg er med i bestyrelsen, men derfor kan du jo godt like os alligevel).

pb140605

En anden vigtig tegneserienyhed er, at Bill Watterson, skaberen af Steen & Stoffer, har gæstetegnet tre striber hos den amerikanske nettegneserie Pearls Before Swine. Tegneseriemennesker verden over er ved at tisse i bukserne af begejstring.

oliver-jeffers

Oliver Jeffers er en helt eminent børnebogsillustrator og -forfatter og han har sit eget interaktive online univers til børn og barnlige sjæle.

d-dag

Når jeg går ned igennem de gamle gader i København, kniber jeg nogle gange øjnene let sammen, så gadeskilte og postkasse forsvinder. Så forestiller jeg mig, hvordan det har set ud, da Søren Kierkegaard, Herman Bang og H.C. Andersen slentrede rundt på gaderne eller hvordan et besat København mon så ud. Fotografier fra nutiden nøjagtig mage til fotos taget på D-dag.

big-data

Big Data er her, der og allevegne og det forsvinder næppe. Man kan nemlig bruge det til nogle rigtig interessante ting, som for eksempel dette kort som kan vise demografiske data om hele Danmark i detaljer. Du kan se kortet i stort her. Via @Bech

specialepris

Kommunikationsforum har kåret årets speciale som er skrevet af Sabina Vitting-Seerup og handler om Forståelse og accept i striber og ruder. Det undersøger, om tegneserier kan bruges til at skabe forståelse for minoriteter i et samfund.

penguin-random

De to store forlag Penguin og Random House fusionerede for nylig og har nu endelig offentligjort deres nye logo. Det er snedigt konstrueret af Pentagram, så man bibeholder de originale logoer på alle deres sub-brands. Det sjove er, at internettet gik pænt bananas med at lave logoforslag da fusionen i sin tid blev annonceret.

random-logo

fount

Fount er en service der kan finde ud af, hvilke skrifttyper der bruges på et website. Du hiver bare knappen op til din menulinje og klikker på den, når du er på et website. Det virker!

skat

SKAT søger en art director! De fortjener et high-five  for at have fortåelsen for, hvor meget det betyde for kommunikationen til ens brugere/kunder, at have en inhouse designer. Hører i efter, alle virksomheder der har omtrent 25 ansatte og opefter? Hvis I ikke har en inhouse designer, er SKAT mere forud end jer.

yosemite

Det næste styresystem til Mac hedder Yosemite. UI’et bliver både smooth og transparant men farverne er måske en tand for hidsige. Og Helvetica Neue som default system font? Det er jeg ikke nødvendigvis fan af. Heldigvis er det stadig under udvikling, og generelt siger folk, at det er lækkert at bruge. Se en sammenligning af gamle og nye dock-ikoner her.

85wGRef

Game of Thrones er nok en af de kulturprodukter der har affødt mest fanart. Seneste skud på stammen er nedslag fortalt som traditionelle japanske illustrationer.

hoefler-frere-jones

Skrifttyperne på din computer kommer et sted fra. De er ikke programmeret af en maskine, men tegnet af menneskehænder. Hver lille streg og bue er lavet med dedikeret opmærksomhed til detaljer og det samlede billede. “Som at dirigere et orkester med 500 medlemmer”, siger skriftdesigner Tobias Frere-Jones. Han var tidligere en del af en af verdens mest succesfulde skriftdesign-virksomheder, som han under stor medievirksomhed forlod tidligere i år, fordi hans tidligere partner, Jonathan Hoefler, formegentlig har snydt ham for millioner. Historien om deres venskab og senere brud er også historien om, hvorfor ikke-designere i dag ved hvad en skrifttyper er, kender navnene på dem og hvorfor skriftdesignnørder også er blevet cool.

Måske kan du også lide

Ingen kommentarer

Skriv et svar