Nyheder

Visuelle nyheder · uge 33/2013

1. september 2013

Det blev en lang liste denne uge og med en god omgang blandede bolcher.

Find en illustrator i Work/Life 3

Det canadiske designblad Uppercase (som er et af de lækreste magasiner p.t. om design, crafts og DIY) har netop udgivet deres 3. bog med præsentationer og værker af illustratorer fra hele verden.

Ny skrift: Marselis Slab

Marselis Slab er altså en lækker skrifttype. Kunne godt tænke mig at finde et alternativ til Archer (som jeg ellers elsker) fordi den i øjeblikket bliver brugt af alt for mange.

Sådan bliver du en ekspert i hvad som helst

Virkelig god artikel fra BRO blog som ridser op hvad man skal gøre for at blive god til noget. Altid rart med fokus på at arbejde for sagen for at lære noget, når nu vi lever i de her X-factor tider.

Hvorfor er der så få kvindelige iværksættere

Apropos at blive god til noget så har Geek Girl ligeledes remset nogle grunde op til manglen på kvindelige iværksættere. De har også en ret fin liste over steder man kan lære online programmering (apropos at blive god til ting og få kvinder i gang med at være iværksættere og lade være med at være sådan nogle teknikforskrækkede speltprinsesser).

kvindelig-ivaerksaetter

Lovlige regler for konkurrencer hos Facebook

Husk også, at vores allesammens stikker til de amerikanske myndigheder har opdateret deres regler (igenigenigen) for hvad man må med konkurrencer.

FontFonts Pinterest med skrift-inspiration

Pinterest er på alle måder det bedste sted at få styret sin design-inspirations-trang. Start fx hos FontFont som har oceaner af inspiration. Er især begejstret for deres Font Trends board.

typetrends

Creative Market

Jeg har først lige opdaget Creative Market, men har allerede brugt $50. Det er et virkelig godt sted at finde Photoshopbrushes, textur, mønstre m.m. som er lige til at bruge i dit design. Desuden kan man også finde skrifttyper som man bare må eje. Se fx Fenotype.

textur2

Textur i grafisk design

Når man så har storshoppet en masse lækker textur på Creative Market (hov, det gjorde jeg!) så kan man lige læse denne artikel om ikke at overbruge stilen.

vintage-gruge-textur

Almindelige og franske horeunger

På engelsk hedder det Widows og Orphans. Det er typografiske udtryk for ord der er endt  i bunden eller toppen af en kolonne. Læs hvordan man styrer horeunger i InDesign.

Alternativer til Adobe

De fleste har nok opdaget, at Adobe nu har lagt deres designprogrammer op i skyen. Hvis man synes det er alt for dyrt kan man jo finde billigere eller gratis alternativer.

adobe-alternative

Blandet guf fra designverdenen

saul-bass2

Måske kan du også lide

2 Kommentarer

  • Reply Henriette Weber 2. september 2013 at 8:49

    Kære Malene, tak for linksne til Geek Girl Mag – dejligt at høre det kunne bruges =)

    • Reply Malene Hald 2. september 2013 at 10:15

      Det kunne de i hvert fald! Er ret begejstret for jeres site, der er ret få af den slags på dansk;)

    Skriv et svar