Hemmeligheden bag en lækker Instagram profil

 • Post category:Instagram

Hvis du er ivrig instagrammer, har du sikkert kigget med misundelse på andres gennemførte, smukke feeds og undret dig over, hvordan de får det så konsistent. Læs videre, og lær en af den professionelle instagrammers bedste trick

Foto: Jessica Lewis from Pexels 

Noget af det, der adskiller Instagram fra andre sociale medier er, at man indtil for kort tid siden ikke kunne planlægge indlæg og autoposte dem. Det kan man ellers på stort set alle andre medier.

Hvis man ville poste bestemt indhold på bestemte tidspunkter, var man tvunget til at sætte en alarm på sin telefon, eller bruge andre tricks til at huske at poste.

Så dukkede der Instagram-apps som Later op. Den kunne ikke autoposte, men de kunne da hjælpe en med at planlægge. Later sender de dig en notifikation på et tidspunkt du har bestemt og med få taps, bliver dit foto (med sin planlagte caption) beamet direkte over i Instagram.

Later har selvfølgelig fået konkurrenter og en af de funktioner disse apps især slår sig på er (og nu kommer vi til de professionelle instagrammers’ hemmelige trick) at de kan hjælpe dig med mere end at huske at poste.

De lader dig layoute dit feed.

Du kan, meget brugervenligt, flytte rundt på dine fotos og bestemme den bedste rækkefølge inden du poster.

Og det, ladies and gentlemen, gør det meget nemmere at lave et gennemført, lækkert feed.

Jeg har undersøgt 7 forskellige Instagram-apps der alle kan planlægge dit Instagramfeed for dig – så du ikke behøver.

Hvis du ikke vil gå glip af nørdede indlæg om Instagram, så skriv dig op til mit Instagram-nyhedsbrev liger her.

Vi starter med de 5 mest avancerede og seriøse apps: Later, Planoly, Plann, Preview og Unum.

5 Instagram-apps der kan planlægge dit feed

De 5 apps har en del til fælles. De tilbyder alle en gratisversion der kan rigtig meget. De har dog også betalte abonnementer, og det skal du overveje, vis du virkelig vil spille med musklerne.

Udover at layoute dit feed, kan du også skrive caption og hashtags på forhånd og beslutte dato og tidspunkt for, hvornår du gerne vil poste.

(Næsten) alle 5 apps tilbyder disse funktioner i gratisversionen:

 • Planlægning af 30 fotos hver måned (bortset fra Preview der ikke har et loft)
 • Hashtag groups, det vil sige grupper med hashtags du bruger ofte
 • Analytics (ofte skrabet)
 • Repost funktion (dog ikke Unum)
 • Hente fotos fra Google Drive og Dropbox (heller ikke Unum)

Nogle apps har én betalt abonnementstype, andre har fem. Jeg har kun kigget på de billigste , som er dem der er relevante for bloggere, freelancere og andet godtfolk der laver deres egen marketing.

Let’s get to it.

Later

Later Instagram-apps

Later var de første på markedet og det kan man mærke. De har både webapp og mobilapp, og især kalenderdelen på web fungerer godt. Desværre spiller den visuelle planlægningsdel ikke ret godt på hverken app eller web – i hvert fald ikke ligeså godt som konkurrenterne.

Later er, sammen med Planoly, den eneste app der kan holde styr på kommentarer. Det gælder begge apps, at det kun er på web, du kan styre kommentarer.  Later har her den bedste løsning af de to, da Planoly har et max på hvor mange posts bagud man kan kommentere på – det har Later ikke.

Desværre har Later ikke mere af prale af. Deres analytics er skrabet, også i pro-udgaven. Instagrams egen analytics kan vise mere. Man savner hashtag analytics som både Plann og Preview kan prale af. Later kan heller ikke planlægge Stories, hvilket er ret underligt, fordi Stories kun er blevet mere populært. De har heller ingen redigeringsmuligheder eller filtre, men det foretrækker mange nu alligevel at håndtere i andre apps.

Hvad får du i pro-udgaven: Basic koster 45 kr om måneden og giver dig mulighed for at poste video og carrusels, du får mere analytics og 100 posts om måneden. Du skal op i pro til 96 kr for at få lov at tilknytte to forskellige konti, men så må du også poste 250 posts om måneden.

Dom: Later vil gerne være en tung maskine, men de fejler på manglende funktioner. De har ikke Stories, deres analytics er slet ikke konkurrencedygtig til prisen og den visuelle planlægning kunne være bedre. Hvis de ikke opper sig, falder de agterud.

Læs mere om Later her.

Planoly

Planoly instagram-apps

Planoly ånder Later i nakken, som den eneste anden service der har en webapp. Planoly er lækkert designet i stillig sort, hvid og pudderrosa. (Det er tydeligt, at de går efter stilbevidste millennials). Planoly har heller ingen redigeringsmuligheder eller filtre og du skal betale, hvis du vil have mere end en konto tilknyttet.

Planoly kan også håndtere kommentarer. Bare kun til de sidste 5, 15 eller 30 posts alt efter ens abonnement. En spøjs begrænsning, når man nu går efter Instagrams superbrugere. Analyticsdelen er lige så sløj som Laters (næsten værre), så den gider vi ikke bruge tid på. Planoly slår dog Later, når det gælder funktioner i gratisudgaven. Her kan du nemlig planlægge både carruselposts og Stories – sidstnævnte kan Later slet ikke. Planoly har også draft mode, muligheden for at layoute forskellige udgaver af dit feed, og vælge det der fungerer bedst.

Hvad får du i pro-udgaven: For 42 kr. kan du planlægge alle de posts du vil uden begrænsninger og desuden poste video.

Dom: Planoly slår Later på at kunne planlægge Stories – og det er endda i gratisversionen. Hvis du aldrig poster videoer og er ligeglad med analytics, kan du komme langt med Planolys gratisversion.

Læs mere om Planoly her.

Plann

Plann instagram-apps

Plann tilbyder både video og carruselposts i gratisversionen, den har et godt redigeringsmodul, udmærkede filtre og draft mode. Til gengæld har den ingen analytics i gratisudgaven.

Men hoster man op med penge, får man ret meget for dem. Man skal heller ikke grave så dybt i lommen, da Plann har det billigste abonnement. Nnæsten det halve af alle de andre tjenesters billigeste abonnement. Har man betalt, kan man planlægge Stories og får adgang til en ret fin analyticsdel. Plann har hashtag analyticsbest time to post og muligheden for at snage på andre brugeres analytics. Som et sjovt kuriosum kan Plann lave en farvepalette ud fra dine posts og vise dig hvilken palette der performer bedst. Det er dog lidt svært at se, hvad man skal bruge den info til.

Det lyder jo altsammen meget godt, men der er en bagside. Appen er ikke designet særlig godt. Den er ulogisk og kluntet designet og slet ikke intuitiv. For eksempel er vinduet til at skrive caption i meget lille, ligesom det heller ikke er lykkedes mig at gennemskue, hvordan man tilføjer sine foruddefinerede hashtag groups til sine posts.

Hvad får du i pro-udgaven: For 24 kr får du Stories, analytics og ubegrænset antal posts. For 48 kr får du lov at tilknytte 3 konti.

Dom: Hvis man kan leve med, at Planns app er lidt irriterende, får man meget for 24 kr.

Læs mere om Plann her.

Preview

Preview instagram-apps

Preview har tydeligvis skelet til fotoredigeringsappen VSCO, og har et væld af pakker med tematiserede filtre. Deres blog er fyldt med detaljerede guides til hvordan man bruger filtrene til at lave et lækkert feed, og det er tydeligvis det de satser på. Bloggen er i det hele taget et kig værd.

Previews app er en af testens bedste, og er i skarp konkurrence med Later og Unum om førstepladsen. Deres redigeringsmodul er Adobe Creative SDK, som har mange gode værktøjer. Det er det samme Plann bruger, men Preview er designet bedre. Så selvom det er nøjagtigt samme redigeringsmodul, er det en bedre oplevelse at bruge det i Preview.

I det hele taget spiller Preview bare. Måden man rokerer rundt med fotos på, er den bedste af alle apps (kun Unum er ligeså god). I de andre apps hopper billederne til side når man trækker dem rundt, hvilket kan være forvirrende. I Preview erstatter de hinanden, hvilket gør det nemmere at overskue. Preview har også en funktion, hvor man kan markere to billeder og få dem til at bytte plads. Det er praktisk, hvis billederne er langt fra hinanden.

Previews analytics er den bedste af de 5 apps. I pro-udgaven kan du se statistik for alle fotos, for enkelte hashtag og hashtag grupper, ligesom du også får avancerede bud på det bedste tidspunkt at poste på. Preview vinder også på flest funktioner i gratisversionen: Du kan nemlig planlægge og poste alle de fotos du vil, også video, carrusel og Stories.

Det eneste Preview mangler for at være perfekt, er muligheden for at håndtere samtaler og en webversion. Folkene bag har dog for nylig sagt, at de arbejder på sidstnævnte.

Hvad får du i pro-udgaven: Pro-udgaven koster 59 kr om måneden, men så får du også adgang til alle deres filtre (du kan tilkøbe dem i pakker i gratisversionen). Du får fuld analytics, og kan tilknytte alle de Instagramkonti du lyster. Du skal hoste op med mange flere moneter hos de andre apps, for at få ubegrænset antal konti (bortset fra Unum, som tilbyder det i gratisversionen). Preview tilbyder desuden gratisterne, at de kan lægge 69 kr én gang og få ubegrænsede konti.

Læs mere om Preview her.

Unum

Umum instagram-apps

Unum er virkelig lækkert designet,  på niveau med Preview og Later. De praler med at lade dig tilknytte alle de profiler du vil i gratisversionen, ligesom du også får hashtag analytics og best time to post uden at betale. De har fine redigeringsmuligheder, og kan som den eneste app uden videre splitte et foto op i 9 dele. De har også noget de kalder phantom mode, hvor du kan se, hvordan det vil se ud, hvis du sletter et billede fra dit feed som du allerede har postet.

Unum har, ligesom Preview, en switch-funktion, som kan bytte rundt på to fotos i dit planlagte feed. Desværre fungerer deres drag’n drop som de andre apps, hvor billederne kan danse en smule for meget rundt.

Unum bruger også Adobe Creative SDK til at redigere med, som har gratis download af en hel del effekter, filtre, stickers og rammer (det samme er tilgængeligt i Preview, udover deres egne filtre).

Det lyder jo meget godt, men der er selvfølgelig en hage. Du kan kun uploade og planlægge 18 fotos af gangen i gratisversionen samt 36 og 54 i deres to abonnementer. Selvom du ikke poster mere end et billede om dagen, er det skideirriterende, at man ikke kan planlægge sit feed med alle de billeder frem man har behov for. Jeg er typen der loader flere versioner af samme foto, og først der beslutter, hvilket der fungerer bedst med resten. Unum tilbyder også draft mode, som dog kan virke lidt ubrugelig, når man ikke kan have et særlig stort billedbibliotek.

Du kan også kun have henholdvis 3 og 10 hashtag groups, og det vil mange nok opleve som en begrænsning. Unum kan heller ikke håndtere Stories, reposte eller hente billeder ind fra Dropbox og Google Drive.

Hvad får du i pro: For 45 kr om måneden får du draft mode. Deres Elite-abonnement til 65 kr tilbyder avanceret statistik på followers og analyse på dine følgeres brug af emojis i kommentarer.

Dom: Unum har en virkelig lækker app, men det nytter ikke noget, når begrænsninger på nogle funktioner gør, at man ikke kan bruge andre ordenligt.

Læs mere om Unum her.

Mosaico og Snug

De sidste to apps kan slet ikke det samme, som andre fem jeg har omtalt, men du skal da lige høre lidt om dem alligevel. De udmærker sig ved at koste et engangsbeløb, og så er de dine til evigt eje.

Snug koster 9 kr og kan ingen verdens ting udover at omarrangere billederne i rækkefølge og planlægge hvornår de skal postes. Du kan ikke engang skrive en tekst på forhånd.

Mosaico kan lidt mere, blandt andet skrive captions og hashtag på forhånd. Men meget andet ser den ikke ud til at kunne. Jeg har været for nærig til at betale for den, fordi deres information om hvad den kan er ret mangelfuld og den får dårlige anmeldelser. Men hvis andre har kastet penge efter den, så smid gerne en kommentar. PostVu ser ud til at være meget af det samme.

Hvilken app er bedst til at planlægge Instagram med?

Hvilken app er så bedst til at planlægge sit Instagramfeed med?

Bedste gratis app til Instagram

 • Bedste app: Hvis dit budget er til gratis, så vil jeg anbefale Preview. Du får langt flere funktioner end de andre apps, og ingen restriktioner på, hvor mange fotos du kan uploade og poste. Preview har også den absolut bedste brugeroplevelse i selve kernefunktionen: At planlægge feedet.
 • Bedste overblik: Hvis du vil have overblik på en stor skærm og ikke kan leve uden en webapp, vinder Planoly med et mulehår over Later, fordi den kan planlægge Stories.
 • Lækreste app: Hårdt presset giver jeg prisen for lækreste app til Unum. Men den taber på funktioner, ingen Stories, repost eller upload fra Dropbox/Google Drev. Men lækker, det er den.
 • Bedste løsning hvis man har flere profiler: Så bruger du jo bare en app pr. profil! Jeg ville tage dem i denne rækkefølge: Preview, Planoly, Plann og Unum.
 • Hvis I er to om at dele en konto: To mobiler kan være logget på den samme Instagramprofil og se hinandens ændringer i Planoly. Det kan man ikke i Preview eller Later. (Jeg har ikke testet Plann og Unum).

Bedste betalingsapp til Instagram

 • Bedste til prisen: Endnu engang er Preview vinderen. Deres analytics alene er værd at betale ekstra for, og så får du jo alle de lækre filtre med i købet. Det er desuden det billigste abonnement med ubegrænset antal profiler.
 • Bedste der også har web-app: Det bliver Planoly, som dog ikke har samme mængde funktioner som Preview. Men de kan prale af at have en webversion og mulighed for at holde styr på kommentarer. Kan du ikke undvære dem, er det Planoly du skal gå efter.
 • Billigste og bedste app med flere profiler: Hvis du vil betale lidt, kan du smide 69 kr efter Preview som et engangsbeløb. Så får du funktionerne fra gratisudgaven, men kan tilføje et ubegrænset antal profiler.

Hvis det ikke er nok for dig, kan du se den virkelig detaljerede gennemgang af alle apps ved at klikke på billedet nedenfor.

Dette indlæg har 8 kommentarer

 1. Pernille

  Hej Malene
  Super godt indlæg om planlægningsværktøjer til Insta 🙂

  Jeg er netop gået igang med at bruge Preview – og har lidt udfordringer med at poste automatisk fra App’en til Instagram.
  Kan man ikke det?
  Kan det passe at når et opslag er lagt i Schedule på Preview, så skal man kopierer det over i Instagram og selv poste manuelt?

  Venlige hilsner
  Pernille

  1. Malene

   Hej Pernille

   Ja, desværre – det kan Preview ikke, så man skal gøre det manuelt. En af de få tjenester der kan gøre det er Later.com. Da apps jeg undersøgte i denne post, var dem der kunne hjælpe en med at lave det bedste visuelle feed – og det kunne Later ikke dengang (måske de kan nu, det har jeg faktisk ikke undersøgt).

   Bedste hilsner Malene

 2. Henriete

  Kære Malene.
  Tak for gode fif her:-) hvordan bruger man den mulighed for at splitte et biled op i 6 inden UNUM – ved du det?
  De bedste hilser
  Henriete

  1. Malene

   Hej Henriette

   Nej, ved ikke specifikt hvordan man gør det i UNUM, men du kan nok finde en app der kan 🙂
   Bedste hilsner
   Malene

 3. Mette

  Hej Malene, nu er det jo et stykke tid siden denne artikel kom ud, så måske noget har ændret sig i mellemtiden… men vil blot høre dig, for har lige siddet og prøvet at tilmelde mig flere, både Preview og Planoly… men det ser ud til at man ikke kan få en gratis funktion, når det er en business profil på Insta man vi bruge. Det ser nemlig ud til at man skal tilknytte sin personlige profil først, jeg kan ikke få lov til alene at tilknytte min business profil. Skal man have to profiler koster det, (selvom jeg egentlig ikke skal bruge værktøjet til min private) og skal man have en af de tilbud, så det bliver til at betale, skal man betale på årsbasis, dvs pludselig er vi oppe i at man skal betale en større sum penge for et år forud. Jeg har ikke noget i mod at betale for en god ydelse, men ville gerne afprøve de forskellige værktøjer inden jeg beslutter noget og betaler for et helt år… har du et råd til det? Mvh Mette

  1. Malene

   Hej Mette

   Nu er det så længe siden jeg selv tilmeldte mig de services, så de har lavet om i det siden – Preview har i hvert fald ændret på deres abonnementer, så jeg kører selv på et gammelt abonnement, som man ikke kan få længere. Mit bedste råd ville være, at oprette en personlig profil på Insta som du udelukkende bruger til at teste de to services. Så kan du afprøve backend og sammenligne hvilke funktioner de har – mit indlæg er jo nemlig gammelt, så de har sikkert begge flere og andre funktioner end jeg skriver, så du bør helt klart lave din egen test. Håber det hjælper – mvh Malene

 4. Christina Bruun Olsson

  Hej Malene
  Tak for spændende indlæg.
  Ved du mon om der er nogen mulighed for at flytte rundt på rækkefølgen af billeder EFTER at de er postet?
  Hilsen fra Christina

  1. Malene

   Hej Christina

   Nej, det kan man desværre ikke. Du må slette dem og genposte dem.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.