Lettering · første sætninger

Handlettering håndtekstning Hemingway bookbeginnings

A Farewell to Arms af Ernest Hemingway 

Ååh, jeg beundrer så meget dem der er vanvittigt gode til lettering og jeg ville ønske, at det var noget vi dyrkede mere herhjemme i stedet for de samme 10 skrifttyper som går igen på alt. Jeg kan stirre i timevis på arbejde fra Jessica Hische, Dana Tanamachi, Linzie Hunter, Nate Williams, Molly Jaques, Mary Kate McDevitt og Jim Tierney.

Men de er jo ikke blive så gode ved et trylleslag, tværtimod, de har mindst brugt de magiske 10.000 timer der skal til for at blive ekspert i noget. Så jeg har givet mig selv et projekt: håndtekst den første sætning fra en bog så tit du kan komme til det. Det fedeste ville være hvis jeg havde tid dagligt, men jeg er simpelthen for langsom og dårlig til at rentegne til, at det kan nås.

Øvelser gør mester (håber jeg)

Projektet hedder BookBeginnings og kan følges på min Instagram. Projektet er også inspireret af Jessica Hisches procrastiworking-projekter. Projekter hun lavede ved siden af sine kunder i stedet for at se TV og hænge ud på Facebook og hvad man (og jeg) ellers kan finde på af tåbeligheder. Samtidig har jeg en slem tendens til at nusse rundt med skitser i alt for lang tid og aldrig gøre dem færdige, så jeg har opstillet nogle regler for mig selv:

 1. Jeg må ikke skitse meget mere end 10 minutter før jeg bestemmer mig for et layout
 2. Jeg må ikke forsøge at rentegne den mere end 3 gange
 3. Den færdige rentegning skal fotograferes med iPhone – ikke noget scanning og Photoshop!
 4. Den skal øjeblikkelig offentligøres på Instagram

Find alle tegningerne på Instagram på hashtagget #BookBeginnings (det er ikke et helt eksklusivt hashtag, men det er mine de fleste …).

handlettering lettering typography

Little Women af Louisa May Alcott.

Denne her er jeg superstolt af. Det er nr. 11 i rækken og nu kan jeg mærke, at der sker noget! Modsat de andre, har jeg ved denne kigget på historiske skrifttyper og tegnet efter dem. De detaljer der er i den victorianske typografi (som dette skal være) er sjove at prøve at gengive.

Handlettering håndtekstning Mrs. Dalloway Virginia Woolf bookbeginnings

Mrs. Dalloway af Virginia Woolf

Den her blev jeg ret tilfreds med. Feminin og doodlet og ikke så skæv som så mange af de andre. Kan godt lide kontrasten mellem den tøsede skrift og den tydeligvis selvstændige Mrs. Dalloway

Handlettering håndtekstning Anna Karenina bookbeginnings

Anna Karenina af Leo Tolstoj

Meget enkel – men blev både næsten lige og ensartet! Min 3. klasses dansklærer ville næsten være stolt.

handlettering type typography typografi håndtekstning

Jane Eyre af Charlotte Brontë

Der gik noget helt galt med ‘that day’ nederst så ignorér det. Resten blev fint! Skal helt klart lave nogle flere stribede, ornamenterede bogstaver snarest.

handlettering type typography typografi håndtekstning

Fra The Wizard of Oz af L. Frank Baum

Har fundet første sætninger fra Huckleberry Finn  så jeg kan lave noget mere Texas-typografi. For det er sjovt.

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Maria Fynsk Norup

  Iiiiiih altså Malene! Hvor er de bare fantastiske! Og hvuffor hvuffor hvuffor kan jeg ikke få lov at like 😉
  Må bare poste old-school så 😉 Er helt inspireret nu! Godt arbejde 🙂

  1. Malene Hald

   Tak Maria, hvor er du sød! Elsker feedback, så får jeg lyst til at fortsætte og gøre det endnu bedre!

   Kan du ikke like dem på Instrgram? Det var da besynderligt … måske noget med den nye app?

 2. Jeg synes nu ellers, du klarer det helt pænt (sagt på jysk).

  Jeg går og doodler lidt på et logo til mig selv, inspireret af bl.a. Sean McCabe. Men det bliver aldrig rigtig, som jeg vil have det. Jeg har vist helt glemt, hvordan man bruger en blyant.

  Det er et fedt projekt, du har gang i. Jeg kan godt lide dine regler. 🙂

  1. Malene Hald

   Det er lige præcis Sean McCabes website der fik mig til at gå i gang;) Han har rigtig mange gode råd, synes jeg, hvor det bedste vel bare er: “Se nu at komme i gang!”.

   Mine bliver heller aldrig som jeg helt vil have det. Eksperimenterer stadig med at tegne det enten ret stort eller meget småt og skifte mellem forskellige tuscher. Har dog opdaget at jeg er bedre til at rentegne hvis jeg kan komme helt ned i tempo: Ingen kaffe, stille musik og den slags. Så er der mere ro på hånden.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.