Nyheder

Visuelle nyheder · uge 11/2014

16. marts 2014

Hoefler & Frere-Jones er en af verdens bedste foundries, en virksomhed der tegner skrifttyper. I den korte video her fortæller de om hvordan de arbejder med skrifter, blandt andet illustreret med fikse illustrationer. Når man ser, hvor godt de to ser ud til at arbejde sammen, er det så meget mere trist, at Frere-Jones i skrivende stund sagsøger Hoefler for 20 mio$, fordi han føler, han er blevet snydt for partnerskab i firmaet.

Det er omtrent ligeså trist for designere at de to bryder med hinanden, som da Beatles gik i opløsning.

Typographica har offentligjort deres årsrapport: De vigtigste, bedste, mest originale og fremsynede skrifter fra 2013.

bedste skrifttyper fonte 2013

Infografik er et fantastisk læringsredskab, ikke mindst til børn – men det er nu ikke svært at regne ud. Studerende på Harvard har til gengæld undersøgt hvilke elementer, man husker bedst i en infografik, hvilket gør det nemmere at lave gode infografikker til både børn og voksne.

De vigtigste pointer? Vi husker bedst menneskelige objekter og dårligst søjle- og cirkeldiagrammer. Jo flere farver, jo bedre, og visuelt overfyldte grafikker husker vi enormt godt. Det er det, som Edward Tufte kalder chartjunk, som altså godt kan være af det gode.

506de37f-d25c-468c-a70f-03660f1c5d10-460x276

Milton Glaser laver en annonce for den næste sæson af Mad Men.

madmen

Do the Green Thing er et initiativ der skal få folk til at tage cyklen eller gå og lade bilen stå. Designere har lavet posters med forskellige udsagn.

dothegreenthing-poster

Disse illustrationer fra en Disney billedbog er helt fantastiske.

babes

Paul Buckly delerr processen bag Penguin Horror Classics.

spread.indd

Måske kan du også lide

Ingen kommentarer

Skriv et svar