Biblioteket er ...

Biblioteket er ... er en stor og kraftig tryksag, der fortæller succeshistorier fra bibliotekerne i Region Sjælland. Det er historier om at være et kulturrelt medborgerhus med koncerter og læsegrupper, pædagogisk borgerservice som lærer borgerne om IT ,og især et bibliotek der skal formidle på nye måder. Der var flere benspænd: For eksempel var der ikke var særlig meget fotomateriale og det der var, var ikke af særlig høj kvalitet.  Alle artiklerne var lige lange og skulle fylde lige meget, og derfor var det en udfordring at skabe variation i magasinet. Magasiner består som regel af tekster af forskellig længde, blandt andet for at skabe variation.

Løsningen blev at krydre artiklerne med grafik og tegninger, hvor der ikke fandtes passende billedmateriale. Alle fotos fik den samme billedbehandling så de blev ensartede i udtrykket og hvor kvaliteten var ekstra lav, blev de kombineret med grafik for at skjule det. Jeg arbejdede meget med layoutet af hver enkelt artikel, for at give dem deres egen identitet og derved skabe variationen.

Large scale magazine about the Danish libraries. The photos available was of a very bad quality and I combined them with illustrations and graphics to hide the fact.

________

KUNDE: Roskilde Bibliotekerne

GRAFISK ILLUSTRATION

Eksempler på illustrationer som underbygger tema og titel i artiklerne.