Illustrationer til De Grønne Pigespejdere

Udvikling og illustration af fire maskotter til De grønne pigespejdere. Hver figur har sin distinkte personlighed, og kompetencer som er typiske for pigespejdere. De illustrerede figurer bliver brugt til rekruttering og fastholdelse af de yngste pigespejdere. 

Jeg tegnede tolv illustrationer til en kalender, designede en venindebog, stofmærker, en plakat og et postkort.

Mascots for The Danish GirlScouts.

________

KUNDE: De grønne pigespejdere

MOODBOARD

De fire pigers udseende understøtter deres personlighed og samtidig skal man kunne se forskel på dem. Blandt andet arbejdede jeg meget med placering af tørklædet og hvordan uniformen sad. Pigespejdere har en mere løs og kreativ tilgang til deres uniform end andre spejderkorps, og kan fx finde på, at binde tørklædet om håret. Det var tanken, at de små pigespejdere skal kunne spejle sig i mindst én af figurerne. 

SKITSE

Tidlig skitse af de fire piger. Deres personlighed er begyndt at skinne igennem men der er stadig lidt vej til den endelige udformning. På dette tidspunkt var de også blevet tildelt hver en farve fra designmanualens palette.

FLERE UDGAVER

De færdige figurer i forskellige situationer.

VENINDEBOG

Èn af produkterne der blevet lavet med maskotterne var en klassisk venindebog. Forsiden har præg og farvet glitter. De første fire opslag i bogen er udfyldt som de fire maskotter. Håndskrift-skrifttyperne er nøje udvalgt så de matcher pigernes personlighed.

KALENDER

Tolv illustrationer til en vægkalender med en lille tekst hver måned. Det var samtidig en måde at introducere maskotterne til spejderne. Hver maskot fik tildelt en årstid.